Водещи кандидати

Покажи
Покажи

Управляващ партньор на Експат Капитал и председател на СД на Експат Асет Мениджмънт

Никола Янков основава Експат Капитал през 2006 г. и е управляващ съдружник във фирмата от тогава до днес. Заемал е мениджърски позиции в международни компании в периода 1995-2001, сред които Kraft Jacobs Suchard и Solvay Sodi. Бил е заместник-министър на икономиката от 2001 до 2003 г., където отговаря за развитието и регулирането на промишления сектор и председателства Комисията за временни защитни търговски мерки. В периода 2003-2005 г. е бил заместник-министър на транспорта и съобщенията, където отговаря за държавно контролираните компании от сектора на транспорта и телекомуникациите, както и за привличането на частни инвестиции в инфраструктурни проекти като летища и пристанища.

През 1994 г. Никола Янков завършва икономика на потреблението в университета Cornell в САЩ. Владее английски, руски и френски език.

Покажи
Покажи

Иван Р. Тодоров e доктор по организация и управление в здравеопазването (Медицински университет Варна), магистър по здравен мениджмънт (Бургаски университет „Проф. Асен Златаров“), магистър по политически мениджмънт (Софийски университет „Св. Климент Охридски“) и бакалавър по политология (Софийски университет „Св. Климент Охридски“). Административен директор е на една от най-големите АГ болници и инвитро клиники в България – Медицински комплекс „Д-р Щерев“ (http://shterevhospital.com/). 

Има 14 години опит в сферата на здравния мениджмънт и общественото здравеопазване. Стартира своята работа в Болница „Д-р Щерев“ през 2010 г. като маркетинг мениджър, а през 2018 поема позицията на административен директор на лечебното заведение. От 2015 г. заема поста на изпълнителен директор на холдинговото дружество Медицински комплекс „Д-р Щерев“ АД. Преди да се насочи към здравеопазването 10 години е икономически и политически анализатор и консултант последователно към Либералния политологичен институт и Political Capital България.  От учредяването през 2015 г. до днес е член на Управителния съвет, а от 2021 г. и заместник-председател на Българска болнична асоциация (https://bba-bulgaria.com/ ).

Заместник председател на политическа партия „Българска нова демокрация“ част от Коалиция „Синя България“. Човек с дясно мислене и изповядващ десните принципи и ценности за развитието на политическите, икономическите и социалните процеси в България.

Иван Р. Тодоров е главен асистент в Бургаския държавен университет „Проф. Асен Златаров“, където преподава серия от дисциплини, свързани с публичното здравеопазване, организацията на медицинската помощ и здравния мениджмънт. Има редица публикации във водещи български и международни ежедневници и научни издания, автор е на една книга. 

Иван Р. Тодоров е кандидат за народен представител от 23 многомандатен избирателен район София, на второ място в листата на „Синя България, с визия и експертиза за организация и управление на секторите на здравеопазването, образованието и социалната политика на национално ниво. 

Покажи

Ваньо Евгениев Шарков е лекар със специалности образна диагностика и здравен мениджмънт. Има допълнителна квалификация по медицина на бедствените ситуации. Завършил е Медицински университет –Плевен. Неговият трудов стаж обхваща сферите на здравеопазването и политиката. Професионалната му кариера е свързана и с обучение по организация на медицинските действия при терористични актове. Работил е като лекар по образна диагностика, директор на МБАЛ-Свищов, зам. директор и директор на ЦСМП София-област. В сферата на политиката е още при създаването на СДС от редови член през общински председател до член на НИС на СДС и главен секретар. Изключен от СДС, заедно с много други заради несъгласие с ръководството му. Учредител и зам. председател на политическа партия КОД. Народен представител в XL и XLI народно събрание. Заместник министър на здравеопазването 2014-2017 г. След 2017 г и в момента работи като лекар в клиниката по образна диагностика на УМБАЛ “Св. Анна”-София. Член е на Българския лекарски съюз и Българската и Европейската асоциация по радиология /ESR/

Покажи

Директор на 176 ОбУ „Св. Св. Кирил и Методий“, заместник председател на „Движение демократично действие“ И зам. председател на АРСИПУО.

Образование: Магистър по история и география.

Покажи

Магистър по финанси и кредит, специализация „Банково дело”. Специализирал още застраховане в Университета “Сейнт Джоунс“- Ню Йорк, изграждане на надзорна институция в немската Надзорна служба върху застрахователното дело и Главната дирекция за застраховане и пенсионни фондове в Мадрид, небанкови финансови институци, развитие и регулиране в Института на Световната банка във Вашингтон – САЩ и други.

Създал регулатора на застрахователите през 1997г. след 52 години отсъствие. Народен представител, председател на Комисията по бюджет, финанси и финансов контрол в 38- то НС. Има сериозен опит в законодателната власт. Награждаван е от Асоциацията на българските застрахователи през 1999г. и 2001г. „За неговия цялостен личен принос за регулирането и насърчаването на застрахователната индустрия в Република България”, Фондация „Проф.д-р Велеслав Гаврийски” и в-к ”Застраховател”.

Покажи